Dobrodošli!

Samo za vas smo pripravili popolnoma nov in sodoben spletni portal MojAmisTV, ki na enem mestu prinaša:

Prepustite izbiro nam in se pripravite, da vas popeljemo v
Amisov svet zabave.

Pobič

SLO 1

nedelja, 17. sep. 2017
ob 15:05

Ponovno na sporedu

Gre za smešno in nadvse ganljivo komedijo, ki jo imajo mnogi za Chaplinov najbolj popoln in oseben film. Deček je v marsičem Chaplinova vrnitev k lastnemu otroštvu v Londonu, ki mu vdahne življenje s pomočjo čudežnega dečka, otroškega igralca Jackieja Coogana. Deček povzdiguje film iz industrije v umetnost.

Njegov klasični lik Potepuha na cesti naleti na siroto, dečka (Jackie Coogan), ki se ga ne more znebiti in ga nejevoljno vzame v zaščito. Ko deček malce odraste, paru z manjšimi prevarami uspe služiti denar in skromno preživeti. Nato pa dečka ugrabijo negativci. Potepuh ga skuša z vsemi močmi rešiti, da bi lahko ostala skupaj.

Originalni naziv:
The kid

Režija:
Charles Chaplin

Igrajo:
Carl Miller
Edna Purviance
Jackie Coogan
Charles Chaplin

Leto:
1921

Žanr:
Drama

Država porekla:
ZDA

Dolžina:
50 minut

Objavi na Facebook

PRIPOROČAMO ŠE

Kaznilnica odrešitve

The Shawshank redemption

Kino

sobota, 14:50

Kaznilnica odrešitve

Film pripoveduje zgodbo o bankirju Andyju Dufresneju, ki zaradi dvojnega umora pristane v zaporu. Kljub usodi, ki ga doleti, ostane neverjetno duhovno močan. Zaporniki in nadzorniki ga občudujejo. Nadzornikom začne zaradi svojega znanja urejati celo denarne zadeve. A tako, kot so skrite njegove misli, je skrita tudi skrivnost, ki nazadnje privre na dan.

Krivda

The Culpable (Aka. Verfehlung)

Cinemax 2

sobota, 15:50

Krivda

Zgodba spremlja življenje treh katoliških duhovnikov, Jakoba Völza, Dominika Bertrama in Oliverja Gondeka. Njihova kariera, prijateljstvo in vera so na težki preizkušnji, ko Dominika Bertrama osumijo spolnega nadlegovanja. Jakob bi najraje verjel, da je Dominik nedolžen; a tisto, kar začenja sumiti, postane ključna preizkušnja njegove vere in dojemanja samega sebe kot duhovnika. Obstaja resnica, ki jo sprejmemo, ter tista, ki se je bojimo in zaradi nje molčimo. Jakob sklene opustiti ta molk znotraj cerkvenih zidov, da bi lahko odkril edino resnico.

Gospod North

Mr. North

AMC

sobota, 15:55

Gospod North

Govorice o tem, da gospod North lahko ozdravi tegobe, podžge tudi to, da se na njem ustvarja veliko statične elektrike, ki se sprosti ob stiku z drugimi ljudmi in jih strese.

Bruno in Boots: Skoči v bazen

Bruno and boots: Go jump in the pool

HBO 3

sobota, 15:35

Bruno in Boots: Skoči v bazen

Bruno in Melvin se šolata na prestižni izobraževalni ustanovi za fante. Njune potegavščine in domislice resno načenjajo potrpežljivost ravnatelja Williama "Ribe" Sturgeona in njegove pomočnice Eugenie Scrimmage. Kljub vsem težavam sta Bruno in Boots navezana na svojo šolo in zanjo pripravljena storiti vse. Po porazu v plavalnem tekmovanju proti akademiji York na polletnem srečanju Bruno odkrije, da srednji šoli Macdonald Hall grozi, da bo izgubila nekaj najboljših športnikov, saj jih bodo zaradi slabih razmer za trening plavanja starši raje prepisali na šolo tekmecev ? tudi njegovega prijatelja Bootsa. Da bi rešil plavalni program in obdržal prijatelja, se Bruno torej obupano loti zbiranja denarja za gradnjo šolskega bazena.

Romar

The Pilgrim

SLO 1

nedelja, 15:55

Romar

Preoblečen v duhovnika Charlie pobegne iz zapora. V majhnem mestecu, kamor se zateče, ga zamenjajo za pravega duhovnika in zaposlijo. Vendar prava identiteta pobeglega kaznjenca kmalu privre na dan in Charlie je soočen z dilemo. Zlasti pa Romar slovi po svojem zaključku, kjer se Charlie znajde na meji med Mehiko in Ameriko: ko se ne more odločiti, kam se bo odpravil, se razkorači nad mejo in tako ostane v obeh državah hkrati.