Dobrodošli!

Samo za vas smo pripravili popolnoma nov in sodoben spletni portal MojAmisTV, ki na enem mestu prinaša:

Prepustite izbiro nam in se pripravite, da vas popeljemo v
Amisov svet zabave.

Življenje je lepo

Cinemax 1

četrtek, 12. okt. 2017
ob 09:10

Ponovno na sporedu

Italijanski Žid Guido (Roberto Benigni) je neskončno iznajdljiv ter očarljivo gobezdavi natakar, čigar bujna domišljija in igrivi duh mu pomagata osvojiti srce čedne učiteljice. Par se poroči in dobita sina, a kmalu se idilično življenje mlade družine sesuje, saj država pade v brezno druge svetovne vojne. Guida in njegovo družino odpeljejo v nemško koncentracijsko taborišče. Mladega sina skuša obvarovati pred grozotami okrog njega in vso stvar spremeni v nekakšno igro, katere zmagovalec naj bi na koncu dobil pravcati tank. Tragične okoliščine njihove prisilne deportacije se v dečkovih očeh spremenijo v zabavno in presenečenj polno deželo čudes.

Originalni naziv:
La vita e bella

Režija:
Roberto Benigni

Igrajo:
Roberto Benigni
Nicoletta Braschi
Giorgio Cantarini
Giustino Durano
Sergio Bini Bustric
Marisa Paredes

Leto:
1998

Žanr:
Drama

Država porekla:
Italija

Dolžina:
115 minut

Objavi na Facebook

PRIPOROČAMO ŠE

Potovanje v Indijo

A Passage to India

AMC

četrtek, 10:55

Potovanje v Indijo

Adela v 20. letih 20. stoletja skupaj s svojo bodočo taščo (Peggy Ashcroft) odpotuje v kolonialno Indijo. Tam namerava obiskati svojega zaročenca, ki je ugleden sodnik. V tujem okolju, ki ga povsem obvladujejo kolonizatorji, spozna lokalnega zdravnika Aziza H. Ahmeda (Victor Banerjee), ki se obupano trudi živeti kot Anglež. Nekega dne se Adela z dr. Azizom odpravi na piknik k tamkajšnjim znamenitim jamam. Čez nekaj časa se Adela vrne nazaj in trdi, da jo je dr. Aziz v jami skušal posiliti. Tako se proti njemu začne sojenje, odnosi med Indijci in Britanci pa se začno še bolj zaostrovati.

Prekleti United

The Damned United

TV 1000

sreda, 08:40

Prekleti United

Potem ko je prevzel vodilno angleško nogometno moštvo Leeds United, je ob svojevrstnem pristopu prej uspešnega trenerja Briana Clougha in njegovega odpora do umazane igre hitro postalo jasno, da bo prišlo do trenj z nogometaši. Časovni prebliski v njegova zgodnejša leta razkrijejo nestrinjanje z nekdanjim trenerjem Donom Reviejem in pojasnijo, zakaj pogreša pomočnika Petra Taylorja, ki je ostal zvest tradiciji mesta Brighton & Hove.

Ljubezen in prijateljstvo

Love and friendship

HBO 3

četrtek, 09:25

Ljubezen in prijateljstvo

Zgodba spremlja ljubezenske spletke ovdovele lady Susan Vernon (Kate Beckinsale), ki na obisku pri svaku išče primerno partijo za svojo hčer Frederico, pri čemer ji pomaga tudi zvesta prijateljica Alicia Johnson (Chloe Sevigny). Zaradi denarne stiske si Susan na vsak način želi primerno premožnega snubca, za dosego svojih ciljev pa je pripravljena tudi razdreti zakone drugih parov. Ko uvidi, da hčerka še ni pripravljena na poroko, začne sama stegovati lovke po poročenih možeh, to pa sproži številne škandale. Ljubezenski kaos naposled preraste v nevaren čustveni vihar, skrit pod krinko prefinjenosti angleške aristokracije. Dva mladeniča, čedni Reginald DeCourcy (Xavier Samuel) in premožni sir James Martin (Tom Bennett), močno otežita načrte spogledljive lady Susan.

Lovec na talente

The Idolmaker

AMC

sreda, 09:35

Lovec na talente

Vincent je pisec pesmi/manager, ki ga žene ena sama misel, da bi odkril naslednjo veliko zvezdo. Pod svoje okrilje sprejme dva mlada fanta in jima nudi vse, kar potrebujeta profesionalno in zasebno. Vendar pa postane jasno, da je njegov glavni motiv denar.

V živo iz Bagdada

Live from Baghdad

Cinemax 2

četrtek, 09:10

V živo iz Bagdada

Medtem ko se je Amerika oboroževala za še en morebiten spopad v Iraku, je HBO začel snemati film o dogodkih v zalivski vojni l. 1991. Film V živo iz Bagdada, ki je bil premierno predvajan 8. decembra 2002, prikazuje napore televizijske mreže CNN, da bi bila prva na kraju dogajanja, ko so konec l. 1990 v Zalivu izbruhnili boji. Prvo 24-urno vojno poročanje v zgodovini ob invaziji na Kuvajt, ki sta ga zagotovila neustrašna CNN-jeva producenta Wiener (Michael Keaton) in Ingrid Formanek (Helena Bonham Carter) ob pomoči poročevalcev Bernarda Shawa (Robert Wisdom), Petra Arnetta (Bruce McGill) ter Johna Hollimana (John Carroll Lynch), je bilo edino poročanje ameriških medijev s kraja dogodka med prvim nočnim bombardiranjem 16. januarja 1991. Film V živo iz Bagdada ne poveličuje le junaštva (in pikolovske nepristranskosti) CNN-ove ekipe, temveč prikazuje tudi dejstvo, kako je ...