Dobrodošli!

Samo za vas smo pripravili popolnoma nov in sodoben spletni portal MojAmisTV, ki na enem mestu prinaša:

Prepustite izbiro nam in se pripravite, da vas popeljemo v
Amisov svet zabave.

Viridiana

Cinemax 2

četrtek, 12. okt. 2017
ob 12:30

Ponovno na sporedu

Komična drama slavnega filmskega nadrealista Luisa Bu?uela se posmehuje španskemu katolištvu in ga obtožuje marsikaterega družbenega gorja. V filmu je nepozabna parodija slovite Leonardove slike "Zadnja večerja", cenzorske filmske oblasti pa so ga zaradi kontroverznosti prepovedale tako v Španiji kot v Italiji.

Mlada novinka med redovnicami Viridiana se pred zaobljubo celibatu vda zahtevi svojega edinega sorodnika, premožnega strica Dona Jaimeja, naj ga obišče. Vendar slednji goji skrito poželenje do Viridiane, ki je nenavadno podobna njegovi pokojni soprogi, umrli pred tridesetimi leti prav v noči po njuni poroki. Viridiano prisili, da obleče ženino poročno obleko, in jo v spletu okoliščin skuša posiliti, vendar mu dejanje spodleti. V navalu sramu in krivde stori samomor ter vse svoje premoženje in velikansko posestvo zapusti Viridiani in svojemu sinu Jorgeju. Krepostna Viridiana skuša s pridobljenim bogastvom pomagati krajevnim revežem, a imajo njene idealistične težnje nekatere nasprotne stranske učinke.

Originalni naziv:
Viridiana

Režija:
Luis Bu?uel

Igrajo:
Silvia Pinal
Francisco Rabal
Fernando Rey
José Calvo
Margarita Lozano
José Manuel Martín

Leto:
1961

Žanr:
Komedija

Država porekla:
Španija

Dolžina:
90 minut

Objavi na Facebook

PRIPOROČAMO ŠE

Ameriški prijatelji

American Friends

AMC

četrtek, 13:35

Ameriški prijatelji

Sredi 19. stoletja je častiti Francis Ashby višji docent slavnega oxfordskega kolidža St. John, ki se nadeja, da bo v njegovi vlogi kmalu zamenjal ostarelega in senilnega ravnatelja te ustanove. Preden sklene odpotovati v Švico na počitnice, je Ashby klasični akademik: podoba stremuškega, samovšečnega učenjaka, zadovoljnega s celibatom, ki ga zahteva njegov posvečeni stan. A potem na dopustu spozna čedno Američanko srednjih let Caroline Hartley in njeno čudovito posvojenko irskih korenin Elinor. Knjižni molj Ashby je obema ženskama strašno všeč in spremljata ga nazaj v Oxford. Tam je Ashby nepričakovano razdvojen med možnostjo akademske kariere, ki si jo že dolgo želi, in še močnejšo željo po tem, da ne bi bil vse življenje samski.

O jedači, pijači, o moškem in ženski

Eat Drink Man Woman (Aka. Yin shi nan nu...

Cinemax 1

sreda, 10:55

O jedači, pijači, o moškem in ženski

Nadaljevanje presenetljive blagajniške uspešnice "The Wedding Banquet" režiserja Anga Leeja prinaša še en filmski portret etničnih in spolnih konfliktov v tradicionalni kitajski družini, v središču katere so tokrat obredi dnevnih obrokov. Priznani kuharski šef Chu je že dolgo vdovec in v veliki hiši v Tajpeju živi s tremi neporočenimi hčerami. Življenje te skupnosti se suka okrog obreda nedeljske večerje: Chu jo z veseljem pripravlja svojim hčeram, ki v njegovi navadi vidijo zgolj togo in okorno tradicionalistično obveznost. Vendar si uspešna letalska direktorica Jia-Chien, ki ji je tradicionalna kulinarika všeč, skrivaj želi, da bi bila taka mojstrica kuhinje kot njen oče ? če bi le bilo ženskam to dovoljeno. Njena starejša sestra Jia-Jen je samska in goji ciničen odnos do moških, nazadnje pa se zagleda v postavnega trenerja odbojke in ga začne vztrajno ...

Stroszek

Stroszek

Cinemax 2

sreda, 14:35

Stroszek

Je sploh kaj bolj pustega in enoličnega kot revne predmestne četrti Berlina? Slavni režiser Werner Herzog nas v komični drami Stroszek prepričuje: "Poskusite v Wisconsinu." Naslovni junak Bruno Stroszek je duševno moteni nekdanji kaznjenec, ki sanja o "obljubljeni deželi" Ameriki. Pridružita se mu podobno prostodušna prostitutka Eva in senilni starec Scheitz. Po prihodu v ameriški Wisconsin čudaška trojica ugotovi, da so v deželi govedoreje prav tako brezizhodno ujeti kot prej v Nemčiji, če ne še bolj.

Maščevanje družic

Revenge of the Bridesmaids

HRT 2

sreda, 13:19

Maščevanje družic

Abigail in Parker prideta na obisk v rojstno mesto. Tam odkrijeta, da se bo Caitlyn poročila s Tonyjem, s katerim je nekoč hodila njuna prijateljica Rachel. Caitlyn prepričata, da ju vzame za družici, nato pa naredita vse, da bi ji uničili poroko in bi se lahko Tony in Rachel spet zbližala.

Romantična Angležinja

The Romantic Englishwoman

Cinemax 1

sreda, 13:00

Romantična Angležinja

Tom Stoppard in Thomas Wiseman sta avtorja komične drame "Romantična Angležinja", ki prepričljivo raziskuje motiv, kako lahko pisatelj manipulira z ljudmi v svojem življenju enako spretno kot z liki v svoji domišljiji. Naslovna junakinja je Elizabeth (Glenda Jackson), nezadovoljna žena uspešnega angleškega pisatelja Lewisa (Michael Caine). V tistem obdobju svojega življenja Lewis ne razmišlja drugače kot skozi oči svoje literature: Elizabeth je sama na izletu v Evropi, torej se je gotovo zapletla v kakšno ljubezensko afero. Iz golega kljubovanja Elizabeth potrdi sume svojega moža z olepšanim opisom nemškega preprodajalca mamil Thomasa (Helmut Berger). Stvari se še bolj zaostrijo, ko Lewis povabi Thomasa k sebi domov in ga prosi za nasvet pri filmskem scenariju, ki ga pripravlja.