Dobrodošli!

Samo za vas smo pripravili popolnoma nov in sodoben spletni portal MojAmisTV, ki na enem mestu prinaša:

Prepustite izbiro nam in se pripravite, da vas popeljemo v
Amisov svet zabave.

Kirurg

Cinemax 2

četrtek, 12. okt. 2017
ob 20:30

Ponovno na sporedu

Na program Cinemax se v svoji drugi sezoni vrača za emmyja nominirana serija Kirurg v režiji z oskarjem nagrajenega Stevena Soderbergha. Za oskarja nominirani Clive Owen je dr. John Thackery, briljantni in z mamili zasvojeni kirurg, ki prestavlja meje v medicini, morali in rasnih vprašanjih v newyorški bolnišnici Knickerbocker na prelomu 20. stoletja. Na začetku nove sezone bolnišnici grozi upor zaradi odsotnosti Thackeryja (ki se v Novi Angliji zdravi zaradi zasvojenosti s kokainom), pomanjkanja premožnih bolnikov in nekaterih zgrešenih finančnih potez. Upravni odbor je sklenil premestiti ustanovo iz središča New Yorka v stanovanjsko sosesko. Medtem ko potekajo načrti za selitev, se za prazno Thackeryjevo mesto vodje kirurgije poteguje Algernon Edwards (André Holland) ? nadarjeni temnopolti kirurg, čigar ljubezenska afera z dobrotnico Cornelio Robertson (Juliet Rylance) se je v prejšnji sezoni končala s splavom ter njeno poroko s premožnim belopoltim dedičem. Medtem se drugi zdravniki, bolniške sestre, nune in administrativno osebje srečujejo s številnimi izzivi in težavami, tako pri poklicnem kot tudi v zasebnem življenju.

Po podzemni eksploziji se začne naval poškodovanih na bolnišnico, vendar je možnost za dobiček majhna. Henry prepriča Lucy, naj sprejme nasvet ene od deklet Ping Wuja. Nesreča nekega zasvojenca ponudi Thackeryju idealen primer za testiranje njegove zadnje teorije o odvisnosti. Bertie pošlje raziskavo adrenalina Zinbergu. Cornelia naleti na novo sled glede Speightove smrti; Barrow poplača dolg, vendar ne dobi posojila; Genevieve uspešno očara Chickeringove; Harriet dobi izobčenca iz penziona.

Originalni naziv:
The Knick

Režija:
Steven Soderbergh

Igrajo:
Clive Owen
André Holland
Jeremy Bobb
Juliet Rylance
Eve Hewson
Michael Angarano

Leto:
2015

Žanr:
Drama

Država porekla:
ZDA

Dolžina:
60 minut

Objavi na Facebook

PRIPOROČAMO ŠE

Iz oči v oči

Licem u lice

HRT 2

sreda, 20:05

Iz oči v oči

Partijski sestanek v nekem podjetju, na katerem morajo razpravljati o primeru delavca Miluna, ki se je uprl direktorjevim sumljivim odločitvam ...

Ograje

Fences

HBO 2

sreda, 21:10

Ograje

Pripoved se odvija v ameriškem Pittsburghu v petdesetih letih prejšnjega stoletja in spremlja temnopoltega smetarja, nekdanjega igralca bejzbola v črnski ligi Troya Maxsona (Washington), ki se trudi skrbeti za družino v svetu, ki ga vse bolj potiska navzdol. Režijsko zmagoslavje Washingtona prepredajo univerzalne resnice o ljubezni, odpuščanju in sreči kljub vsemu tistemu, kar obstaja onkraj naše ograde.

Čas jagod

Strawberry Days (Aka. Jordgubbslandet)

Cinemax 2

sreda, 20:30

Čas jagod

15-letni Wojtek se s starši s Poljske preseli na Švedsko, da bi kot najemniški delavec pomagal obirati jagode na tamkajšnjih nasadih. Tam naleti na mračno podzemlje predsodkov, kjer tuje delavce izkoriščajo brezčutni švedski delodajalci. Kljub vsemu se zbliža z Anneli, mlado hčerjo lastnika nasada. Najstnika se začneta skrivoma videvati za hrbtom staršev, njuna nedolžna ljubezen pa podira vse nevidne pregrade med njima. Vendar zunanji svet ne bo zlahka sprejel te zveze in mlada ljubimca se nazadnje znajdeta ujeta na nasprotnih straneh, potem ko vztrajno tleča nasprotja med Švedi in najemniškimi delavci izbruhnejo v nasilnem soočenju.

Služkinje

The Help

Diva

sreda, 21:00

Služkinje

Dogajanje je postavljeno v Mississippi leta 1962. Družba je brutalno segregirana, temnopolti živijo v svojem podrejenem svetu, belopolti pa v svojem vzvišenem, superiornem svetu. Eugenia Phelan ? Skeeter (Emma Stone) je premožno južnjaško dekle, ki se vrne iz šole odločena, da postane pisateljica. A njena mama ne bo zadovoljna, dokler na hčerinem prstu ne bo zagledala zaročnega prstana. Skeeter obrne na glavo življenja svojih prijateljev, ko se odloči, da bo intervjuvala temnopolte ženske, ki delajo za vplivne južnjaške družine. Aibileen (Viola Davis), dostojanstvena in dobrosrčna služkinja, ki vzgaja že sedemnajstega belega otroka in dela pri njeni najboljši prijateljici, je prva, ki ji razkrije svojo zgodbo. Čeprav s tem ogroža svoja prijateljstva, Skeeter nadaljuje sodelovanje z Aibileen in kmalu se javi še več žensk, ki želijo povedati svoje zgodbe ? in kot ...

Taksist

Taxi driver

TV 1000

sreda, 20:30

Taksist

Osamljeni, odtujeni in z vietnamsko vojno zaznamovani veteran Travis Bickle (Robert De Niro) ponoči dela kot taksist na newyorškem Manhattnu. Okrog njega vrvi od življenja, vendar Travis ne more navezati stika z nikomer. Njegov zmenek s čedno oglaševalsko pomočnico Betsy (Cybill Shepherd) gre po zlu, ko jo pelje na ogled pornografskega filma. Odloči se, da bo 12-letno prostitutko Iris (Jodie Foster) rešil odvisnosti od zvodnika Sporta (Harvey Keitel), čeprav ni povsem jasno, ali si Iris sama želi te poslovne svobode. Travisov potlačeni bes in zgrešeni občutki pripadnosti slednjič maščevalno izbruhnejo v divje nasilje.