Dobrodošli!

Samo za vas smo pripravili popolnoma nov in sodoben spletni portal MojAmisTV, ki na enem mestu prinaša:

Prepustite izbiro nam in se pripravite, da vas popeljemo v
Amisov svet zabave.

Okrožje 9

Planet TV 2

petek, 13. okt. 2017
ob 20:00

Ponovno na sporedu

Minilo je 28 let, odkar so Nezemljani prvič vzpostavili stik z Zemljo, toda v nasprotju s pričakovanji nikoli ni prišlo do napada z neba ali pa do tehnološkega razkritja, ki bi pripomoglo k napredku človeške družbe. Nezemljane so na Zemlji sprejeli kot begunce. Bili so zadnji pripadniki svoje vrste in vlada Južnoafriške republike jih je naselila v improvizirano begunsko taborišče v Okrožju 9, medtem ko so politiki in svetovni voditelji razpravljali, kako bi se s tem spoprijeli. Ker so ljudje do nedobrodošlih obiskovalcev vse bolj nezaupljivi, oblasti varovanje ograjenega okrožja zaupajo zasebnemu podjetju, ki pa ga bolj kot blaginja Nezemljanov zanima, kako deluje njihovo orožje. Če bi podjetju uspelo to ugotoviti, bi mu to prineslo ogromne dobičke, s katerimi bi lahko financiralo raziskave. Žal pa je za aktiviranje naprednega orožja potreben DNK Nezemljanov. Ko je uslužbenec podjetja Wikus van der Merwe (Sharlto Copley) izpostavljen biotehnologiji, ki povzroči mutacijo njegovega DNK, se napetosti med Nezemljani in ljudmi zaostrijo. Wikus je ključ do uporabe tehnologije Nezemljanov in hitro postane najbolj iskan človek na planetu. Izobčeni in osamljeni Wikus se na begu pred zasledovalci zateče v Okrožje 9.

Originalni naziv:
District 9

Režija:
Neill Blomkamp

Igrajo:
Sharlto Copley
Jason Cope
Nathalie Boltt
Sylvaine Strike
Elizabeth Mkandawie
John Sumner

Leto:
2009

Žanr:
Znanstvena fantastika

Država porekla:
Koprodukcija

Dolžina:
115 minut

Objavi na Facebook

PRIPOROČAMO ŠE

Barbari pred vrati

Barbarians At The Gate

Cinemax 2

petek, 20:30

Barbari pred vrati

New York, leta 1988: F. Ross Johnson, izvršni direktor družbe RJR/Nabisco, igra pomembno vlogo v zgodbi o največjem prevzemu v zgodovini Wall Streeta. Njegovo ponudbo za odkup družbe po ceni 112 dolarjev za delnico preverja upravni odbor. Vendar pa igra ni končana, dokler se zares ne konča. Johnson ima tekmece. Pojavi se Henry Kravis iz družbe Kohlberg Kravis Roberts & Co., ki je pravi mojster za podobne prevzeme. V ozadju pa čakata tudi družbi First Boston in Forstmann Little. Bo Johnson, ki ga je časopis Time opisal kot "simbol požrešnosti", dosegel svoj cilj? Bo postal eden najbogatejših Zemljanov in končal kot lastnik ene od 50-ih največjih družb v Ameriki?

Krvavo maščevanje

Tin star

HBO

petek, 20:00

Krvavo maščevanje

V odmaknjenem gorskem mestecu delavskih izseljencev je policijski načelnik žrtev surovega nasilja.

Državljan

Az allampolgar

HBO

četrtek, 20:00

Državljan

56-letni Wilson je pošten in dobronameren Afričan, ki že nekaj let živi v Budimpešti. Na Madžarsko je prišel kot politični begunec, vendar je potem tam našel dom in dobil celo službo varnostnika v trgovini. Rad bi postal polnopraven madžarski državljan, vendar mu nikakor ne uspe narediti osnovnega izpita iz poznavanja ustave. Njegovo življenje se nepričakovano zasuka, ko mu sodelavka predlaga svojo sestro Mari, 56-letno učiteljico, specializirano za poučevanje madžarske zgodovine in kulture. Med njunimi srečanji se nepričakovano začne vzajemna privlačnost. Nekega večera pa se na Wilsonovem pragu pojavi skrivnostna neznanka, 26-letna Shirin, noseča Perzijka, ki na Madžarskem prebiva kot nezakonita begunka.

Potomci 2: Vse gre navzdol

Descendants 2: It's Going Down

Disney Channel

petek, 20:05

Potomci 2: Vse gre navzdol

Film prikazuje življenje slavnih oseb, ki se srečujejo s svojimi in družinskimi težavami.

Kirurg

The Knick

Cinemax 2

četrtek, 20:30

Kirurg

Po podzemni eksploziji se začne naval poškodovanih na bolnišnico, vendar je možnost za dobiček majhna. Henry prepriča Lucy, naj sprejme nasvet ene od deklet Ping Wuja. Nesreča nekega zasvojenca ponudi Thackeryju idealen primer za testiranje njegove zadnje teorije o odvisnosti. Bertie pošlje raziskavo adrenalina Zinbergu. Cornelia naleti na novo sled glede Speightove smrti; Barrow poplača dolg, vendar ne dobi posojila; Genevieve uspešno očara Chickeringove; Harriet dobi izobčenca iz penziona.