Dobrodošli!

Samo za vas smo pripravili popolnoma nov in sodoben spletni portal MojAmisTV, ki na enem mestu prinaša:

Prepustite izbiro nam in se pripravite, da vas popeljemo v
Amisov svet zabave.

Angel uničenja

Cinemax 2

petek, 13. okt. 2017
ob 13:15

Ponovno na sporedu

Veliki nadrealistični filmski umetnik Luis Bu?uel je scenarist in režiser temačne, grenko duhovite satire. Skupina povabljencev v imenitnih formalnih večernih oblekah prispe na razkošno večerno zabavo v elegantni hiši. A ko je večerje konec in se gostje umaknejo v glasbeno sobo, odkrijejo, da je služinčad izginila in iz nekega razloga ne morejo zapustiti hiše. Nobene prave razlage ni, da se ne bi mogli vrniti domov, saj vrata niso zaklenjena in okna tudi ne zapahnjena ? vendar so pripadniki visoke družbe prepričani, da so obtičali. Prepuščeni sami sebi se počasi in zanesljivo sprevržejo v omikane divjake, ki se s sekiro spravijo nad pipo za vodo, ubijejo in pojedo ovco, namenjeno za kratkočasno domislico po večerji, trupla mrtvih gostov skrivajo v omare, se predajajo čarovniškim obredom in sežigajo pohištvo. V filmu se sijajno kaže Bu?uelov cinični, donkihotovski smisel za humor.

Originalni naziv:
The Exterminating Angel (Aka. El Ángel Exterminador)

Režija:
Luis Bu?uel

Igrajo:
Silvia Pinal
Enrique Rambal
Claudio Brook
José Baviera
Augusto Benedico
Antonio Bravo

Leto:
1962

Žanr:
Komedija

Država porekla:
Mehika

Dolžina:
90 minut

Objavi na Facebook

PRIPOROČAMO ŠE

Mati

Mother

Cinemax 2

petek, 14:45

Mati

Pripravljala vam je šolsko malico, prenašala vaše čudaške glasbene želje in se tiho veselila dne, ko se boste srečno odselili na svoje. Če je kdo nepozaben, potem je to mama. In če se katera komedija lahko opiše kot nepopisno zabavna, potem je to ta. Albert Brooks je zvezdnik, scenarist in režiser komične drame o dvakrat ločenem pisatelju, ki se nepričakovano sklene vrniti domov, da bi svoje ponavljajoče težave z ženskami razrešil pri njihovem izvoru, oziroma pri prvi ženski v njegovem življenju: mami (Debbie Reynolds). Nihče ne poskrbi za smeh tako kot Albert Brooks, pridružita pa se mu tudi soigralca Rob Morrow ter v eni svojih prvih vlog Lisa Kudrow.

Rain Man

Rain Man

Kino

četrtek, 13:35

Rain Man

Charlie Babbitt je poslovnež, ki mu pri poslu ne gre najbolje. Zato mu novica o smrti očeta pride kar prav, saj je oče menda za sabo pustil zajetno premoženje. Vendar Charlie ostane praznih rok. Šokiran izve, da ima starejšega brata Raymonda, ki je avtističen in zaradi tega že dolga leta v strokovni oskrbi. Da bi si vseeno priskrbel del premoženja, Charlie brata vzame iz bolnišnice in ga hoče odpeljati v Kalifornijo.

Ameriški prijatelji

American Friends

AMC

četrtek, 13:35

Ameriški prijatelji

Sredi 19. stoletja je častiti Francis Ashby višji docent slavnega oxfordskega kolidža St. John, ki se nadeja, da bo v njegovi vlogi kmalu zamenjal ostarelega in senilnega ravnatelja te ustanove. Preden sklene odpotovati v Švico na počitnice, je Ashby klasični akademik: podoba stremuškega, samovšečnega učenjaka, zadovoljnega s celibatom, ki ga zahteva njegov posvečeni stan. A potem na dopustu spozna čedno Američanko srednjih let Caroline Hartley in njeno čudovito posvojenko irskih korenin Elinor. Knjižni molj Ashby je obema ženskama strašno všeč in spremljata ga nazaj v Oxford. Tam je Ashby nepričakovano razdvojen med možnostjo akademske kariere, ki si jo že dolgo želi, in še močnejšo željo po tem, da ne bi bil vse življenje samski.

Um

Wit

Cinemax 2

četrtek, 14:00

Um

Učiteljica angleške poezije na kolidžu Vivian Bearing je marljiva akademičarka ter strokovnjakinja za zapleteno metafiziko pesnika Johna Donna. Je izbirčna, natančna ter neprizanesljivo racionalna pri poučevanju in vsakdanjem življenju. Njen status profesorice jo varuje in odmika od okolice, kakor ovoj, znotraj katerega lahko živi brez pomoči kogarkoli. Vendar je nenadoma prisiljena vnovič pretehtati načela in ovrednotiti svoje življenje, potem ko izve, da ima raka na jajčnikih v zadnjem stadiju ter le še malo življenja pred seboj. Njen svet poezije iz 17. stoletja trči ob resničnost eksperimentalne medicine 21. stoletja in v tem soočenju se kot človek na novo prebudi ter odkrije pomen prijaznosti in sočutja.

Viridiana

Viridiana

Cinemax 2

četrtek, 12:30

Viridiana

Mlada novinka med redovnicami Viridiana se pred zaobljubo celibatu vda zahtevi svojega edinega sorodnika, premožnega strica Dona Jaimeja, naj ga obišče. Vendar slednji goji skrito poželenje do Viridiane, ki je nenavadno podobna njegovi pokojni soprogi, umrli pred tridesetimi leti prav v noči po njuni poroki. Viridiano prisili, da obleče ženino poročno obleko, in jo v spletu okoliščin skuša posiliti, vendar mu dejanje spodleti. V navalu sramu in krivde stori samomor ter vse svoje premoženje in velikansko posestvo zapusti Viridiani in svojemu sinu Jorgeju. Krepostna Viridiana skuša s pridobljenim bogastvom pomagati krajevnim revežem, a imajo njene idealistične težnje nekatere nasprotne stranske učinke.