Dobrodošli!

Samo za vas smo pripravili popolnoma nov in sodoben spletni portal MojAmisTV, ki na enem mestu prinaša:

Prepustite izbiro nam in se pripravite, da vas popeljemo v
Amisov svet zabave.

Služkinje

Diva

petek, 13. okt. 2017
ob 09:50

Ponovno na sporedu

Dogajanje je postavljeno v Mississippi leta 1962. Družba je brutalno segregirana, temnopolti živijo v svojem podrejenem svetu, belopolti pa v svojem vzvišenem, superiornem svetu. Eugenia Phelan ? Skeeter (Emma Stone) je premožno južnjaško dekle, ki se vrne iz šole odločena, da postane pisateljica. A njena mama ne bo zadovoljna, dokler na hčerinem prstu ne bo zagledala zaročnega prstana. Skeeter obrne na glavo življenja svojih prijateljev, ko se odloči, da bo intervjuvala temnopolte ženske, ki delajo za vplivne južnjaške družine. Aibileen (Viola Davis), dostojanstvena in dobrosrčna služkinja, ki vzgaja že sedemnajstega belega otroka in dela pri njeni najboljši prijateljici, je prva, ki ji razkrije svojo zgodbo. Čeprav s tem ogroža svoja prijateljstva, Skeeter nadaljuje sodelovanje z Aibileen in kmalu se javi še več žensk, ki želijo povedati svoje zgodbe ? in kot se izkaže, imajo veliko povedati. Med njimi se stkejo nenavadna prijateljstva in odločijo se upreti družbi, ki duši človeško dostojanstvo.

Originalni naziv:
The Help

Režija:
Tate Taylor

Igrajo:
Emma Stone
Viola Davis
Bryce Dallas Howard
Octavia Spencer
Jessica Chastain
Ahna O'Reilly

Leto:
2011

Žanr:
Drama

Država porekla:
ZDA

Dolžina:
170 minut

Objavi na Facebook

PRIPOROČAMO ŠE

Potovanje v Indijo

A Passage to India

AMC

četrtek, 10:55

Potovanje v Indijo

Adela v 20. letih 20. stoletja skupaj s svojo bodočo taščo (Peggy Ashcroft) odpotuje v kolonialno Indijo. Tam namerava obiskati svojega zaročenca, ki je ugleden sodnik. V tujem okolju, ki ga povsem obvladujejo kolonizatorji, spozna lokalnega zdravnika Aziza H. Ahmeda (Victor Banerjee), ki se obupano trudi živeti kot Anglež. Nekega dne se Adela z dr. Azizom odpravi na piknik k tamkajšnjim znamenitim jamam. Čez nekaj časa se Adela vrne nazaj in trdi, da jo je dr. Aziz v jami skušal posiliti. Tako se proti njemu začne sojenje, odnosi med Indijci in Britanci pa se začno še bolj zaostrovati.

V živo iz Bagdada

Live from Baghdad

Cinemax 2

četrtek, 09:10

V živo iz Bagdada

Medtem ko se je Amerika oboroževala za še en morebiten spopad v Iraku, je HBO začel snemati film o dogodkih v zalivski vojni l. 1991. Film V živo iz Bagdada, ki je bil premierno predvajan 8. decembra 2002, prikazuje napore televizijske mreže CNN, da bi bila prva na kraju dogajanja, ko so konec l. 1990 v Zalivu izbruhnili boji. Prvo 24-urno vojno poročanje v zgodovini ob invaziji na Kuvajt, ki sta ga zagotovila neustrašna CNN-jeva producenta Wiener (Michael Keaton) in Ingrid Formanek (Helena Bonham Carter) ob pomoči poročevalcev Bernarda Shawa (Robert Wisdom), Petra Arnetta (Bruce McGill) ter Johna Hollimana (John Carroll Lynch), je bilo edino poročanje ameriških medijev s kraja dogodka med prvim nočnim bombardiranjem 16. januarja 1991. Film V živo iz Bagdada ne poveličuje le junaštva (in pikolovske nepristranskosti) CNN-ove ekipe, temveč prikazuje tudi dejstvo, kako je ...

Ameriška rapsodija

American Rhapsody

Kino

petek, 10:05

Ameriška rapsodija

Madžarska, leto 1950. Peter in Margit sta madžarska državljana, ki sta pred komunističnim režimom zbežala v Ameriko. S sabo sta lahko vzela le najstarejšo hčerko Mario, najmlajšo Suzanne pa sta morala pustiti pri skrbnikih na podeželju. Ko čez šest let Petru in Margit s pomočjo ameriškega rdečega križa končno uspe dobiti Suzanne, mala deklica doživi velik šok. Iztrgana iz objema ljubečih krušnih staršev se znajde v tujem in neprijaznem okolju. Nevajena angleščine in nove, sicer prave družine, začne bežati.

Vohun, imenovan Igla

Eye Of The Needle

AMC

petek, 10:45

Vohun, imenovan Igla

Angleži so ga poznali kot Fabra, toda v domovini je slovel kot lojalni in nevarni vohun "Igla". Ko se je vračal v Nemčijo, je doživel brodolom in se rešil na otok, kjer se je spoprijateljil z lepo Angležinjo Lucy. Osamljena Lucy, ki jo je njen pohabljeni mož zaničeval, se je zaljubila v skrivnostnega moškega, ne vedoč, da je izdajalec, odločen, da bo preprečil invazijo v Normandiji. Toda ko njuna strast zaživi, odkrije kruto resnico - in mešanica ljubezni in vojne poskrbi za napet vrhunec eroticizma, adrenalina in groze!

Življenje je lepo

La vita e bella

Cinemax 1

četrtek, 09:10

Življenje je lepo

Italijanski Žid Guido (Roberto Benigni) je neskončno iznajdljiv ter očarljivo gobezdavi natakar, čigar bujna domišljija in igrivi duh mu pomagata osvojiti srce čedne učiteljice. Par se poroči in dobita sina, a kmalu se idilično življenje mlade družine sesuje, saj država pade v brezno druge svetovne vojne. Guida in njegovo družino odpeljejo v nemško koncentracijsko taborišče. Mladega sina skuša obvarovati pred grozotami okrog njega in vso stvar spremeni v nekakšno igro, katere zmagovalec naj bi na koncu dobil pravcati tank. Tragične okoliščine njihove prisilne deportacije se v dečkovih očeh spremenijo v zabavno in presenečenj polno deželo čudes.