Dobrodošli!

Samo za vas smo pripravili popolnoma nov in sodoben spletni portal MojAmisTV, ki na enem mestu prinaša:

Prepustite izbiro nam in se pripravite, da vas popeljemo v
Amisov svet zabave.

Taksist

TV 1000

petek, 13. okt. 2017
ob 22:25

Ponovno na sporedu

Osamljeni, odtujeni in z vietnamsko vojno zaznamovani veteran Travis Bickle (Robert De Niro) ponoči dela kot taksist na newyorškem Manhattnu. Okrog njega vrvi od življenja, vendar Travis ne more navezati stika z nikomer. Njegov zmenek s čedno oglaševalsko pomočnico Betsy (Cybill Shepherd) gre po zlu, ko jo pelje na ogled pornografskega filma. Odloči se, da bo 12-letno prostitutko Iris (Jodie Foster) rešil odvisnosti od zvodnika Sporta (Harvey Keitel), čeprav ni povsem jasno, ali si Iris sama želi te poslovne svobode. Travisov potlačeni bes in zgrešeni občutki pripadnosti slednjič maščevalno izbruhnejo v divje nasilje.

Originalni naziv:
Taxi driver

Režija:
Martin Scorsese

Igrajo:
Diahnne Abbott
Frank Adu
Victor Argo
Gino Ardito
Garth Avery
Peter Boyle

Leto:
1976

Žanr:
Drama

Država porekla:
ZDA

Dolžina:
110 minut

Objavi na Facebook

PRIPOROČAMO ŠE

Columbo: Avtoportret morilca

Columbo: Selbstbildnis eines Mörders

ORF 2

petek, 23:20

Columbo: Avtoportret morilca

Hassan Salah umori arabskega politika Youssefa Alafa in zločin prikaže kot rop. Salahu pri umoru pomaga Rahmin Habib. Vendar se Salah boji, da bo Habib kaj izklepetal, zato pokonča še njega. Columbo se med zahtevno preiskavo sooči z ljudmi, ki jih ščiti diplomatska imuniteta, s tem pa njegovih težav še ni konec.

Billy Lynn: Dolga pot do junaštva

Billy Lynn's long halftime walk

HBO 3

četrtek, 23:05

Billy Lynn: Dolga pot do junaštva

Billy je skupaj s tovariši iz enote Bravo postal junak po surovi bitki v Iraku, zdaj pa se vrača domov na zmagoslavno turnejo. V njegovih spominskih prebliskih, ki dosežejo vrhunec med spektaklom pri polčasu ameriškega nogometa na Zahvalni dan, pa vidimo, kaj se je v resnici zgodilo njegovi enoti na bojišču ? kot kontrast tistemu, kakor skozi medije vojno dojemajo ameriški državljani.

Mesto otok

Island City

Cinemax 1

petek, 23:15

Mesto otok

Tri zgodbe se odvijajo v indijskem Mumbaju in spremljajo tri življenja, ki kolebajo med absurdom, komedijo in tragedijo. V prvi nastopa pisarniški uslužbenec, ki ga nadrejeni izberejo, da bi se udeležil zabavnih dejavnosti, ki naj bi povzdignile moralo zaposlenih. V drugi zgodbi si družina domišlja, da je zvezdnik priljubljene televizijske nadaljevanke nadomestil glavo družine. Tretja spremlja prebivalko umazanega barakarskega naselja, ki začne prejemati skrivnostna pisma.

Kirurg

The Knick

Cinemax 2

četrtek, 20:30

Kirurg

Po podzemni eksploziji se začne naval poškodovanih na bolnišnico, vendar je možnost za dobiček majhna. Henry prepriča Lucy, naj sprejme nasvet ene od deklet Ping Wuja. Nesreča nekega zasvojenca ponudi Thackeryju idealen primer za testiranje njegove zadnje teorije o odvisnosti. Bertie pošlje raziskavo adrenalina Zinbergu. Cornelia naleti na novo sled glede Speightove smrti; Barrow poplača dolg, vendar ne dobi posojila; Genevieve uspešno očara Chickeringove; Harriet dobi izobčenca iz penziona.

Srečno, Baltazar

Au Hasard Balthasar

SLO 1

petek, 23:10

Srečno, Baltazar

Osliček se rodi med poletjem, ko se deklica Marie igra z njim in ga ljubeznivo obravnava kot domačo žival. Ko odraste, postane delovna žival, za kmeta mora vleči težek dostavni voz, ubogati ukaze številnih lastnikov. Nepravično trpljenje prenaša brez pritoževanja. Vzporedno spremljamo Mariejino usodo, ki ima več svobode kot osliček, a to še ne pomeni, da ji je lažje. Med dvema fantoma, ki se potegujeta zanjo, je izbrala bolj krutega. Zdaj trpi za posledicami svoje odločitve.