Dobrodošli!

Samo za vas smo pripravili popolnoma nov in sodoben spletni portal MojAmisTV, ki na enem mestu prinaša:

Prepustite izbiro nam in se pripravite, da vas popeljemo v
Amisov svet zabave.

Rain Man

Kino

sobota, 14. okt. 2017
ob 11:45

Ponovno na sporedu

Charlie Babbitt je poslovnež, ki mu pri poslu ne gre najbolje. Zato mu novica o smrti očeta pride kar prav, saj je oče menda za sabo pustil zajetno premoženje. Vendar Charlie ostane praznih rok. Šokiran izve, da ima starejšega brata Raymonda, ki je avtističen in zaradi tega že dolga leta v strokovni oskrbi. Da bi si vseeno priskrbel del premoženja, Charlie brata vzame iz bolnišnice in ga hoče odpeljati v Kalifornijo.

Originalni naziv:
Rain Man

Režija:
Barry Levinson

Igrajo:
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Valeria Golino
Gerald R. Molen
Jack Murdock
Michael D. Roberts

Leto:
1988

Žanr:
Drama

Država porekla:
ZDA

Dolžina:
165 minut

Objavi na Facebook

PRIPOROČAMO ŠE

Državljan

Az allampolgar

HBO

petek, 12:40

Državljan

56-letni Wilson je pošten in dobronameren Afričan, ki že nekaj let živi v Budimpešti. Na Madžarsko je prišel kot politični begunec, vendar je potem tam našel dom in dobil celo službo varnostnika v trgovini. Rad bi postal polnopraven madžarski državljan, vendar mu nikakor ne uspe narediti osnovnega izpita iz poznavanja ustave. Njegovo življenje se nepričakovano zasuka, ko mu sodelavka predlaga svojo sestro Mari, 56-letno učiteljico, specializirano za poučevanje madžarske zgodovine in kulture. Med njunimi srečanji se nepričakovano začne vzajemna privlačnost. Nekega večera pa se na Wilsonovem pragu pojavi skrivnostna neznanka, 26-letna Shirin, noseča Perzijka, ki na Madžarskem prebiva kot nezakonita begunka.

Čas jagod

Strawberry Days (Aka. Jordgubbslandet)

Cinemax 2

sobota, 13:25

Čas jagod

15-letni Wojtek se s starši s Poljske preseli na Švedsko, da bi kot najemniški delavec pomagal obirati jagode na tamkajšnjih nasadih. Tam naleti na mračno podzemlje predsodkov, kjer tuje delavce izkoriščajo brezčutni švedski delodajalci. Kljub vsemu se zbliža z Anneli, mlado hčerjo lastnika nasada. Najstnika se začneta skrivoma videvati za hrbtom staršev, njuna nedolžna ljubezen pa podira vse nevidne pregrade med njima. Vendar zunanji svet ne bo zlahka sprejel te zveze in mlada ljubimca se nazadnje znajdeta ujeta na nasprotnih straneh, potem ko vztrajno tleča nasprotja med Švedi in najemniškimi delavci izbruhnejo v nasilnem soočenju.

Pokopljite moje srce pri Ranjenem kolenu

Bury My Heart At Wounded Knee

Cinemax 2

petek, 11:05

Pokopljite moje srce pri Ranjenem kolenu

Film Pokopljite moje srce pri Ranjenem kolenu se začne z zmago Sujev nad generalom Custerjem pri Little Big Hornu in preplete edinstvene vidike treh likov: Charlesa Eastmana Ohijese, mladega, na Dartmouthu izšolanega sujskega zdravnika, ki naj bi služil za živ primer uspešne asimilacije, Sedečega bika, ponosnega poglavarja plemena Lakota, ki se noče podrediti politiki ameriške vlade, ki bi njegovemu ljudstvu vzela identiteto, ponos in sveto zemljo - Črne gore v Dakoti, kjer je veliko zlata, ter senatorja Henryja Dawesa, enega od tvorcev ameriške vladne politike o indijanskih zadevah. Medtem ko se Eastman in učiteljica Elaine Goodale trudita izboljšati življenje Sujev v rezervatu, skuša senator Dawes prepričati predsednika Granta, da bi z njimi bolj človeško ravnali in nasprotuje sovražno nastrojenemu stališču generala Williama Tecuhseha Shermana. Sujem vzbudi upanje ...

Viktorija

Victoria: The queen's husband

HBO 3

petek, 12:00

Viktorija

Po smrti kralja Williama IV. njegova 18-letna nečakinja, princesa Alexandrina Victoria iz Kenta, postane monarhinja Britanije. S tem se začne novo obdobje, ko mora dokončno odrasti in se soočiti z novimi odgovornostmi in problemi s podložniki.

Služkinje

The Help

Diva

petek, 09:50

Služkinje

Dogajanje je postavljeno v Mississippi leta 1962. Družba je brutalno segregirana, temnopolti živijo v svojem podrejenem svetu, belopolti pa v svojem vzvišenem, superiornem svetu. Eugenia Phelan ? Skeeter (Emma Stone) je premožno južnjaško dekle, ki se vrne iz šole odločena, da postane pisateljica. A njena mama ne bo zadovoljna, dokler na hčerinem prstu ne bo zagledala zaročnega prstana. Skeeter obrne na glavo življenja svojih prijateljev, ko se odloči, da bo intervjuvala temnopolte ženske, ki delajo za vplivne južnjaške družine. Aibileen (Viola Davis), dostojanstvena in dobrosrčna služkinja, ki vzgaja že sedemnajstega belega otroka in dela pri njeni najboljši prijateljici, je prva, ki ji razkrije svojo zgodbo. Čeprav s tem ogroža svoja prijateljstva, Skeeter nadaljuje sodelovanje z Aibileen in kmalu se javi še več žensk, ki želijo povedati svoje zgodbe ? in kot ...