Dobrodošli!

Samo za vas smo pripravili popolnoma nov in sodoben spletni portal MojAmisTV, ki na enem mestu prinaša:

Prepustite izbiro nam in se pripravite, da vas popeljemo v
Amisov svet zabave.

Prihod

HBO

nedelja, 15. okt. 2017
ob 14:25

Ponovno na sporedu

Ko po svetu pristane več neznanih letečih predmetov, mora posebna skupina strokovnjakov najti način, kako vzpostaviti kontakt s povsem neznanim sogovornikom. Pod vodstvom izkušenega polkovnika Webra (Forest Whitaker) se znajdeta tudi matematik Ian (Jeremy Renner) in strokovnjakinja za jezike Louise (Amy Adams), toda prišleki so tako zelo drugačni od nas, da se zdi vsaka komunikacija z njimi skorajda nemogoča. Louise je kljub temu odločena, da najde skupni jezik in razkrije pravi namen prihoda Nezemljanov, preden se zaradi nepremišljenih potez politikov lahko zgodi najhujše.

Originalni naziv:
Arrival

Režija:
Denis Villeneuve

Igrajo:
Amy Adams
Jeremy Renner
Forest Whitaker
Michael Stuhlbarg
Mark O'Brien
Tzi Ma

Leto:
2016

Žanr:
Znanstvena fantastika

Država porekla:
ZDA

Dolžina:
115 minut

Objavi na Facebook

PRIPOROČAMO ŠE

Možje X: Apokalipsa

X-men: Apocalypse

HBO

sobota, 14:40

Možje X: Apokalipsa

Po več tisočletjih spanca se ponovno zbudi prvi, neumrljivi in najmočnejši mutant, ki so ga od nekdaj slavili kot boga. Vsemogočni Apokalipsa (Oscar Isaac) je razočaran nad sodobnim svetom, zato se odloči ponovno izbrati štiri pomagače, ki mu bodo stali ob strani pri uničenju človeštva. Profesor X (James McAvoy) in Raven oziroma Mystique (Jennifer Lawrence) poskušata s svojimi mutantskimi učenci preprečiti najhujše, toda njun večni nasprotnik, nad mutanti in ljudmi razočarani Magneto (Michael Fassbender), se s svojimi zavezniki pridruži Apokalipsi, kar vodi v spopad epskih razsežnosti. Ko usoda človeštva visi na nitki, se morajo mutanti soočiti z lastnimi moralnimi in fizičnimi omejitvami svojih nadnaravnih moči in sposobnosti.

Dede

Dede

Cinemax 1

sobota, 14:40

Dede

Piše se leto 1992. Dina živi v odmaknjeni vasi v gruzijskih gorah, kjer ji že stoletja nedotaknjena tradicija kroji vsakdanje življenje. Njen dedek se je že dogovoril za njeno poroko, a ko se iz vojne vrne čedni Gegi, se Dina zaljubi vanj in skupaj pobegneta iz domačega okolja. Odtujena od svoje družine Dina rodi hčer in postane vdova. Po starodavnih običajih pokrajine Svaneti se mora vdova poročiti s prvim moškim, ki jo prosi za roko. Ko jo zasnubi Levan, je Dina torej prisiljena pustiti staro življenje za seboj in se odreči tudi otroku. Ko hči na smrt zboli, se Dina in Levan družno upreta zapovedi vaških starešin, da bi jo rešila.

Iskalci

The Searchers

SLO 1

nedelja, 14:45

Iskalci

Veteran državljanske vojne Ethan Edwards se po letih odsotnosti vrne nazaj domov, v hišo svojega brata Aarona, njegove žene Marthe, ki jo Ethan na skrivaj ljubi, in njunih otrok v teksaški divjini. Kmalu po prihodu staroselsko pleme ugrabi Aaronovo živino, ki jo Ethan plane reševati. Ob vrnitvi v hišo pa odkrije, da je šlo za indijansko ukano in so med njegovo odsotnostjo zažgali hišo, umorili brata in Martho ter ugrabili hčer Debbie. Ethan se skupaj z Martinom, posvojenim nečakom, ki ima osmino indijanske krvi, odpravi na iskanje ugrabljenega dekleta. Po petih letih česanja puščave jo najdeta kot eno od indijanskih žena. Martin je prestrašen, da bo maščevalni Ethan ubil nečakinjo, a Ethan se omehča in jo pripelje nazaj domov.

Umor, je spekla: Smrtonosni recept

Murder, she baked: A Deadly Recipe

HBO 2

nedelja, 14:25

Umor, je spekla: Smrtonosni recept

V zaspanem mestecu Eden Lake v ameriški Minnesoti je Hannah Swensen lastnica priljubljene pekarne "The Cookie Jar", kjer nastajajo slastni priboljški in se vnemajo opravljive mestne govorice. Poleg odličnih pekarskih dobrot ima Hannah tudi posebno detektivsko žilico za krajevne zločinske primere. Njen svak, šerifov pomočnik Bill Todd, se v mrzlični volilni tekmi poteguje za funkcijo najvišjega mestnega varuha zakona proti robatemu šerifu Grantu. Hannah ima skrbi tudi s sestro, ki bo vsak čas rodila, po nedavnem strašljivem srečanju pa tudi z avtomobilskim tatom, in zdi se ji, da je njeno stresno življenje doseglo vrelišče. A stvari se še bolj zapletejo, ko nepričakovano najde truplo šerifa Granta in njen svak Bill nenadoma postane glavni osumljenec za zločin. Hannah sklene dokazati njegovo nedolžnost in razrešiti primer, ob tem pa kmalu odkrije, da je bil umorjeni ...

Tek za zmajem

The Kite Runner

Cinemax 2

sobota, 15:00

Tek za zmajem

Režiser fantazijske pustolovščine "V iskanju dežele Nije" Marc Forster je priredil mednarodno knjižno uspešnico avtorja Khaleda Hosseinija o najboljših prijateljih iz otroštva, ki ju za vselej ločita neskončna vojna in krut politično-kulturni razdor v njuni domovini. Amir je mlad Afganistanec iz premožne družine v Kabulu, njegov najboljši prijatelj Hassan pa je sin družinskega služabnika. Oba dečka povezuje prijateljska vez, ki se tragično pretrga nekega usodnega dne, ko skuša Amir zaman rešiti prijatelja pred neusmiljenimi nasilneži v soseščini. Amir in Hassan se ločita, državo zasedejo najprej Sovjeti in pozneje Talibani, Amir pa z očetom pobegne v Združene države v želji po boljšem življenju. Veliko let pozneje je Amir priznani pisatelj v San Franciscu. Pokličejo ga nazaj v Kabul, kjer naj bi se soočil s skrivnostmi, ki ga še vedno preganjajo. To je ...